Vervolg inbouwkast maken

Door: - - woensdag 14 november 2012, 11:05 uur

Gisteren kreeg ik een mail van een vrouw die mijn blog over het maken van een inbouwkast had gelezen. Zij wilde ook graag een inbouwkast met oude deuren op haar slaapkamer gaan maken en had nog wat vragen over de bevestiging van de deuren. Een foto doet meer dan duizend woorden en daarom heb ik vanmorgen een aantal vragen die zij had op beeld vastgelegd.

Frame van de inbouwkast

Hierboven het eerste begin, het frame van de inbouwkast. De eerste stappen worden beschreven in de blog een inbouwkast maken.

Strips waarmee deuren aan elkaar vast zijn gemaakt

De kast bestaat uit twee schuifdeuren die ook weer uit twee deuren bestaan. Die twee deuren worden door middel van drie strips aan de achterzijde, onder - midden - boven, bij elkaar gehouden.

Rails voor schuifdeur

In beide kastdelen is deze rails bevestigd. De deur loopt hier doorheen. Het openen en sluiten gaat heel soepel.

Afwerking voorzijde inbouwkast

Aan de voorzijde is een plank bevestigd die het geheel mooi afwerkt. Je ziet de rails niet en de bovenkant van de deuren valt er netjes achter weg.

Deurstopper schuifdeur

Wij hebben er bewust voor gekozen geen rails op de vloer te leggen. We moesten de houten vloer ervoor beschadigen en dat wilden we niet. Om te voorkomen dat de deur gaat zwabberen, is er bij beide deuren aan de kant van het raam een deurstopper in de vloer geschroefd.

Schuifdeuren

Doordat de rails van de deuren gelijk hangen, kunnen de deuren niet tegelijkertijd helemaal open. Dit is niet altijd handig als je je tegelijk wilt aankleden, maar dat komt bij ons niet zo vaak voor dat het hinderlijk is. Je kunt de deuren natuurlijk op andere manieren bevestigen zodat ze over elkaar heen vallen als ze open gaan, maar dan hangen ze niet gelijk. Dit is dus een keuze die je kunt maken. Wij hebben het op deze manier opgelost en ik ben nog steeds erg tevreden over het eindresultaat.

Eindresultaat inbouwkast

Het eindresultaat. We hebben de deuren zo gelaten als we ze gekocht hebben en er helemaal niets aan gedaan. De erker hebben we wit geschilderd. We hebben deze wand dus naturel en rustig van kleur gehouden. De andere muren hebben een gewaagdere kleur, namelijk paars. Foto's hiervan kan je zien in de blog Paarse slaapkamer>>

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente