Pergola met blauwe regen en druif

Pergola vier jaar later...

Door: - - woensdag 25 mei 2016, 14:47 uur

Vandaag gebruik ik de pergola in onze tuin om foto's te maken van de rubberen manden in de webshop. Terwijl ik bezig ben, vraag ik me af hoe lang de pergola er inmiddels staat. Ik heb er destijds een blog over geschreven en ik bedenk me dat ik nog steeds foto's zou maken van de pergola anno nu ( of eigenlijk vorig jaar) als reactie op een reactie op die blog. Afijn. De pergola staat er prachtig bij. De blauwe regen bloeit ieder jaar uitbundiger en ik verwacht dat we over twee jaar echt onder een blauwe regen zitten. 

In het voorjaar is het bladerdak nog wat dun, maar dat is prima want de zon is toch nog niet op z'n heetst. Het is nu half mei en de blauwe regen bloeit. Over een paar weken zorgt de druif voor een dicht bladerdek en zit je heerlijk in de schaduw. De rieten mat die we eerst op de bovenkant hadden bevestigd om voor wat schaduw te zorgen is helemaal weggerot, maar dat is prima, want die begon ook aardig in de weg te zitten voor de bladeren. In augustus ontstaan de eerste druiventrosjes en in september zitten de planten helemaal vol. Het trekt veel vogels aan, vooral merels, die zich tegoed doen aan de druiven. Wij vinden dat prima. Als de druiven redelijk groot worden, vallen er wel veel op de grond. Als je daar niet van houdt, is een pergola met druiven niet zo'n goed idee. 

Onze pergola heeft zes palen, waar we om en om een druif en een blauwe regen tegenaan hebben gezet. Twee blauwe druiven en een witte druif. Van het voorjaar tot het najaar is de pergola een feest voor het oog en zorgt voor beschutting. Onze eettafel staat eronder en als wij buiten zitten, zitten wij meestal hier.

Pergola met blauwe regen en rubberen mandenPergola met blauwe regen en rubberen mandenPergola met blauwe regen Pergola met blauwe regen en rubberen mandenPergola met blauwe regen en rubberen manden

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente