Marokkaans Kelim vloerkleed

Marokkaanse Kelim kleden; nieuw in de shop

Door: - - donderdag 1 december 2016, 7:40 uur

Ik ben al jaren fan van vintage Kelim vloerkleden en nu staan ze dan in de webshop! De Kelim kleden komen uit Marokko en zijn daar handgemaakt. De meeste Kelim kleden die we in de webshop verkopen zijn zeker 30 tot 40 jaar oud en ze zijn al gebruikt in Marokko. Er worden tegenwoordig ook nieuwe Kelims in fabrieken gemaakt, maar onze Kelims zijn echt vintage en kunnen dus gebruikerssporen bevatten. 

Wat zijn Kelim kleden?

Kelims zijn vlak geweven met de hand. Het woord Kelim heeft betrekking op de weeftechniek die gebuikt is. De Kelims zijn gemaakt van schapen-, geiten- of kamelenwol en ze zijn gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. De Kelim vloerkleden werden voornamelijk voor eigen gebruik gemaakt en niet voor de handel. De kleden werden door nomaden gebruikt op de vloer van de tent, maar ook als isolatiegordijn, deur, om spullen af te dekken of mee in te pakken. In Marokko worden de Kelims ook in huis als vloerkleed of als bidkleed gebruikt en ze worden aan de moskee geschonken om op de vloer te leggen.  

Reinigen van je Kelim

De Kelims kunnen gebruikerssporen hebben en bij gebruik in je huis vies worden. Je kunt een vlek het best verwijden met natuurlijke middelen doen zoals (lauw)warm water en groene zeep. Ga niet wrijven, want dan wrijf je het vuil verder in de stof, (stevig) deppen is beter. Houd er rekening mee dat er veel kleurstof van het kleed kan komen als je deze nat gaat maken! Laten drogen in de zon (indien mogelijk) geeft het beste resultaat. Maak het kleed niet natter dan nodig is in verband met de droogtijd en het afgeven van kleurstoffen.

Bekijk onze collectie Kelim vloerkleden>>

Kelim vloerkleden uit Marokko
Marokkaans Kelim vloerkleed detail
Kelim vloerkleden stapel

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente