Keukenverbouwing; een goed begin van het nieuwe jaar

Door: - - woensdag 11 januari 2017, 13:55 uur

We hebben al een tijdje verbouwplannen, maar het duurt altijd even voordat je de moed verzameld hebt om ook daadwerkelijk te beginnen. Een keukenverbouwing is ook niet niets, het is eigenlijk noodgedwongen kamperen in eigen huis. Om die reden wilden we de verbouwing eigenlijk uitstellen tot de zomer, maar nu in de winter onze voeten er bijna af vriezen en van de vier pitten er nog maar twee werken, hakken we de knoop door. Let's do it!

De nieuwe keuken komt op een hele andere plek te staan, waardoor de ruimte veel beter benut wordt en groter lijkt. De tafel staat nu in het midden van de ruimte, terwijl je het liefst naar buiten kijkt. We wonen inmiddels tien jaar in dit huis en we vragen ons nu af waarom we het niet meteen anders ingedeeld hebben. Soms moet je ook gewoon een tijdje in een huis wonen voordat je het ziet. 

Voor de kerstdagen hebben we onze oude keuken opgepakt en op de nieuwe plek gezet. Zo kunnen we proefdraaien en beoordelen of wat we bedacht hebben ook echt werkt, voordat we de definitieve afspraken met de keukenleverancier maken. Op 3 januari gaat de vloer eruit en dat betekent dat de ruimte helemaal leeg moet. We hebben geluk met de kantoorruimte aan ons huis waar voorheen ook de webshop gevestigd was. Onze oude keuken is gewoon in die ruimte opgesteld en alles werkt, zelfs de vaatwasser. Het scheelt enorm dat we de verbouwingsruimte kunnen afsluiten en ons leven in een comfortabele en warme ruimte kunnen voortzetten alsof er niets aan de hand is. Dat maakt echt het verschil! Hieronder een fotoverslag van de verbouwing tot nu toe. 

keukenverbouwing

Kerstavond in de bouwput. En bij kerstavond hoort een gezellig gedekte tafel, ongeacht hoe groot de rommel er omheen is. Onder het raam was eerst de kraan en waar de tafel staat een kookeiland. Het raam wordt vervangen door een groot raam van 2 x 2 meter zodat we straks vanaf de tafel de tuin in kijken. 

keukenverbouwing

Oude keuken op de nieuwe plek. 

keukenverbouwing

Crème brûlée als kerstdesert. Het staat niet voor niets in bijna ieder restaurant op de kaart. Love it. Man neemt de suikerlaag onder vuur...

Keukenverbouwing

Breaky breaky, het nieuwe jaar is begonnen en we zijn los!

Keukenverbouwing
Keukenverbouwing

Verrassing!  Begin niet aan een oud huis als je niet van verrassingen houdt, want die zijn er altijd. Onder de vloer komt een oude oprit tevoorschijn. De tegels zijn er gewoon overheen gelegd. Dat verklaart onze koude voeten :-0

Keukenverbouwing

Nog een verrassing; een oude gasleiding...

Keukenverbouwing
Keukenverbouwing

Drie generaties. In het midden mijn schoonvader, die met alles wat hij hier de afgelopen jaren in huis gedaan heeft zijn gewicht in goud waard is! 

Keukenverbouwing

Our house, in the middle of our street...

Keukenverbouwing

Stofgordijn.  

Keukenverbouwing

En zo leven we nu. In deze ruimte waren tot twee jaar geleden de webhops gevestigd, daarna werd het de mancave / oefenruimte / partycentrum / chillhol en nu dus tijdelijk onze keuken. De oude keuken is gewoon weer opgesteld, zonder pootjes dus een beetje laag, maar het werkt! 

Keukenverbouwing

Een emmer onder de afvoer, voor het echte campinggevoel..

Keukenverbouwing

Vaatwassen in de douche, met de slang in het toilet.. Voor wie het zich afvraagt; we hebben nog een andere wc.... :-0

Keukenverbouwing

En om de moed er in te houden; Computertekeningen van waar we het allemaal voor doen. De nieuwe keuken zoals het gaat worden! 

Keukenverbouwing

Zo dus...!

Computertekening keuken

Zie je, we zijn al best ver! :-) 

Keep you posted!

Jane

Keukenverbouwing

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente