Bevroren fruit

Een fruitig ontbijt of lunch voor de zondag

Door: - - maandag 23 januari 2017, 11:29 uur

Zondag is de ideale dag voor een langzaam ontbijt of lunch. Verse broodjes, afbak-croissantjes of een zelfgebakken broodje zijn heerlijk, maar soms heb je zin in iets anders. Havermout-pannenkoekjes met vers fruit zijn een gezond, voedzaam en lekker alternatief. Doordat je de pannenkoekjes met fruit eet, hoef je geen suiker te gebruiken. Mijn kinderen zijn er dol op en ze krijgen zo gelijk hun portie fruit voor die dag binnen! 

Je kunt gewoon het fruit gebruiken dat je nog in huis hebt. Ik gebruikte hier twee appels, twee peren, een banaan en een paar handjes bevroren rood fruit. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan of wok en laat het fruit hierin langzaam zacht worden. Doe er een snufje kaneel bij. Zacht rood fruit valt snel uit elkaar, dus voeg dat pas als laatste toe. Ondertussen maak je met bloem, melk, een ei en een kopje havermoutvlokken een beslag. Ik heb het beslag wat dikker gehouden dan normale pannenkoekenmix, omdat ik dan twee kleine pannenkoekjes tegelijk in de pan kon bakken. 

Serveer de pannenkoekjes met het warme fruit. Meng er eventueel een lepel Griekse yoghurt door. Succes gegarandeerd! 

Bevroren fruit
Zondagse pannenkoekjes met fruit

Ik heb altijd een afgedekte plastic bak met rood fruit uit de diepvries in de koelkast staan. Lekker bij de ontbijtgranen of in de yoghurt.

Zondagse pannenkoekjes met fruit
Zondagse pannenkoekjes met fruit

De pannenkoekjes zijn een heerlijke traktatie na een winterse wandeling. 

IJs
Winter

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente