Ons eigen huis; eclectische woonkamer

Door: - - maandag 16 november 2015, 19:21 uur

Als blogger over interieur en woonaccessoires is het natuurlijk ook leuk om je eigen huis eens op de foto te zetten en er een blog aan te wijden. Nu onze haard na een lijdensweg van drie jaar scheurvrij en netjes gestuct is en ik de muren allemaal weer fris wit heb gemaakt, lijkt het me een goed moment om de woonkamer te fotograferen voor mijn blog.

Man en ik wonen een jaar of dertien samen en in die tijd is onze interieurstijl steeds meer bij elkaar gekomen tot een samenhangend geheel. Dat is in het begin wel anders geweest. Hij hield meer van een klassieke stijl en ik was het 'alle kleuren van de regenboog' type. Stel dan maar eens een interieur samen. Na een aantal miskopen, schuiven, vervangen en schilderen zijn we dan toch tot een interieur gekomen waar we allebei tevreden over zijn. Als ik ons interieur een etiket zou moeten geven , zou ik zeggen dat wij een eclectisch interieur hebben; veel hout en natuurlijk materialen, accessoires uit verschillende delen van de wereld, een aantal bijzondere herinneringen aan reizen van onszelf of anderen én een aantal zelfgemaakte elementen. Het is een interieur dat in de loop van de jaren ontstaan is. Er is over nagedacht, maar het is niet over de top gestyled en bij toeval door weghalen en toevoegen gegroeid.  

Open haard in eclectisch interieur

De warmte van de haard zorgde steeds voor scheuren in de muur. Na veel trial and error is de haard (vooralsnog) mooi glad en wit geschilderd. De eiken balken zijn nieuw. Man heeft de balk erop gemaakt en aan de rechterkant van de haard een hangend meubel gemaakt van dezelfde balken. Van het hout dat over was, heeft hij een salontafeltje op wielen gemaakt. 

Eclectisch interieur; bank in woonkamer en kleine erker

Een grijze hoekbank. Ik zou niet meer voor de grijze kleur kiezen en liever heb ik een bruine leren bank, maar deze bank is verder perfect; we passen er met z'n vieren op en het hoekstuk is ideaal als de kinderen willen gamen. No way dat die er uit gaat voorlopig. 

Eclectisch interieur; bank in woonkamer en kleine erker

Homemade salontafeltje. Vloerkleden en lantaarntjes komen uit de webshop. Het schilderij hebben we jaren geleden gekocht via een kunstenaarscollectief. Ik wilde de hond eigenlijk niet op de foto, maar telkens als ik mijn camera richtte, ging hij breeduit in beeld liggen. Maar vooruit, hij doet het best goed als figurant. 

Eclectisch interieur; tv meubel eikenhout

Overzichtsfoto van de woonkamer. Ons huis is ingedeeld in rare hoekjes. In tegenstelling tot de meeste huizen is ons huis is niet diep maar breed en onze woonkamer is niet zo heel erg groot. Doordat er een open haard in zit, een loop en maar één lange muur, kunnen de bank en de tv maar op één plek staan. Dat maakt het soms lastig met inrichten. Aan de andere kant maakt dit het huis bijzonder en voelt het snel knus aan. De stoel is van Ikea. Er zijn misschien mooiere stoelen denkbaar op deze plek, maar ik wil ook graag lekker kunnen zitten met m'n hoofd achterover. Comfort boven alles! 

Eclectisch interieur; aangekleed hoekje

Je huis wordt gezelliger als je een aantal hoekjes maakt die prettig zijn om naar te kijken. Hier komt de eclectische stijl terug. Het beeldje is een gekregen soevenir uit Gambia, de lantaarntjes en het Marokkaanse dienblad komen uit de webshop. De spiegel komt uit India, waar de lijst een kozijn in een huis is geweest.

Eclectisch interieur; aangekleed hoekje

Grappige Oosterse lantaarntjes en een herfsttak met besjes. Op de achtergrond een mandje voor de aanmaakblokjes, opladers en afstandsbedieningen. Zonder dat ik er bewust voor gekozen heb, kwam de kleur groen in de verschillende accessoires terug. 

Eclectisch interieur; bank in woonkamer

Nog een foto van de bank. Ondanks dat ik van kussentjes houd, heb ik ze hier weggehaald. De woonkamer is maar klein en de kussentjes maakten het vol en rommelig. Less is more dus in dit geval.

Accessoires in dit interieur..

Vloerkleed Elburg

Eclectisch interieur; licht gekleurd tapijt

Marokkaans lantaarntje

Traditionele Marokkaanse lantaarntjes

Jampot lantaarntje

Oosters lantaarntje

Marokkaans dienblad

Marokkaans dienblad

Rieten mandje

Afrikaanse rieten mand

Vloerkleed Multicolor

Multicolor vloerkleed

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente