Een inbouwkast maken

Door: - - maandag 24 januari 2011, 0:00 uur

Vorige week zijn we begonnen met het maken van een inbouwkast op de slaapkamer. De kast komt voor een muur met een raam in het midden. Het idee is dat aan beide kanten van het raam kastruimte komt. Door de vensterbank te verlengen onstaat een soort erker. Onder deze vernsterbank kunnen we spullen opslaan en er ontstaat een leuk hoekje om op te zitten of leuke accessoires weg te zetten. Hieronder de bouw van de kast in fases:  

Het frame van de inbouwkast

Het frame van de inbouwkastFrame inbouwkast

De eerste balken staan. Voor het raam onstaat een soort erker met bergruimte aan de boven- en onderkant.

Inbouwkast met schuifdeuren

Inbouwkast maken in de slaapkamer

De erker is dichtgemaakt met mdf platen. Dit is stevig genoeg om op te zitten en zo creeeren we ook een lees- of huiswerkhoekje voor de kinderen, of ruimte om accessoires op weg te zetten. We hebben ook overwogen om gipsplaten te gebruiken, maar mdf is harder en kan meer hebben. Op internet hebben we oude Franse deuren gevonden om schuifdeuren van te maken. We hebben vier oude deuren gebruikt, twee per schuifdeur. Zelf zijn we erg gecharmeerd van de oude look van de deuren en we zijn er nog niet uit of we ze zo laten of toch gaan verven. 

Binnenkant afwerken

De volgende stap is het inrichten van de binnenkant van de kast en dan het netjes afwerken van de buitenzijde. Daarna is de beurt aan mij; het schilderen van het mdf. De muren van de slaapkamer zijn nog wit, maar ik wil graag wat meer kleur in de kamer, dus ga ik maar eens aan de slag met een moodboard. Spannend! Wordt vervolgd.....

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente