Een beetje tuin in huis

Door: - - donderdag 6 december 2012, 13:13 uur

Ik ben dol op bloemen in huis en bloeiende planten in de tuin. Omdat ik in het voorjaar weer bloeiende planten in potten wil zetten en ook wat planten wil stekken, besluit ik mijn groene vingers te oefenen en een beetje tuin naar binnen te halen.

Het is nog wat vroeg voor zaden en daarom begin ik met lavendel. Een vriendin vertelde me dat je eenvoudig lavendel kunt stekken door niet bloeiende takjes af te knippen en gewoon in de grond te zetten. Ik heb het van de zomer al een paar keer geprobeerd, maar dat lukte niet goed, waarschijnlijk doordat ik ze in de volle grond stopte en niet genoeg water gaf. Nu pak ik het anders aan; ik knip vier kleine takjes af en zet ze in potjes met potgrond in de keuken. Het ziet er leuk uit en nu kan ik de komende maanden zien óf en hoe de plantjes zich ontwikkelen. Als het goed gaat kunnen ze in het voorjaar de tuin in.        

Lavendel stekken

Nu ik toch bezig ben haal ik ook een klein walnootstekje naar binnen. Wij hebben twee overijverige eekhoorns in de tuin die overal walnoten begraven om de winter door te komen. Gevolg; in het voorjaar duiken overal kleine walnootboompjes op. Vorig jaar zette ik de grootste in een pot, maar die kreeg na de strenge winter geen blad meer in het voorjaar. Dit jaar probeer ik het opnieuw. Ik graaf een kale stengel uit, zet het in verse potgrond en zet de pot in de keuken. Normaalgesproken zou de stengel pas in het voorjaar weer blad krijgen en ik ben benieuwd of de warmte van ons huis de plant kan verleiden tot eerdere bladvorming. In dat geval heb ik er voor de winter een mooie kamerplant bij die in de zomer op het terras kan tot de boom sterk genoeg is om defintief de grond in te gaan.

WalnootstekjeEekhoorn in de tuin

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente