keukenverbouwing, storten betonvloer

Dagboek van een keukenverbouwing deel 2; de vloer

Door: - - woensdag 1 februari 2017, 10:28 uur

De verbouwing van onze keuken verloopt voorspoedig, we hebben alleen een week vertraging gehad vanwege de vorst. De cementmolens draaien niet als het vriest en daardoor moesten we het storten van de dekvloer een week uitstellen. We leven in de ruimte waar onze keuken zolang is opgesteld en dat gaat prima. Het wordt langzamerhand wel wat smoezeliger en omdat ik kook (zonder afzuigkap) en de was droog in dezelfde ruimte, hebben we inmiddels allemaal een dikke spruitjeslucht om ons heen hangen, maar wat doe je eraan? Vandaag zijn de stukadoors aan het werk en dat betekent dat het echt lekker opschiet. Hieronder een verslagje van de afgelopen drie weken....  

De stortvloer gaat erin en om zeven uur in de ochtend komen er twee vrachtwagens voor rijden. Voor het oppervlak van onze keuken is een combiwagen eigenlijk genoeg, maar waarschijnlijk is die op dat moment niet beschikbaar en lossen ze het zo op. Er wordt een grote slang naar binnen geloods en de vloer wordt gewoon naar binnen gespoten. Ik vind het er spectaculair uitzien, die grote wagens met al die lichtjes in de ochtendschemering. Het geeft een hoop bombarie in de straat en als onze buren nog niet wakker waren, zijn ze het nu zeker. Ai. Gelukkig is het een doordeweekse dag. Binnen no-time ligt de vloer erin. 

Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing; storten van de vloer

Lezers uit de buurt kennen 'm wel; Reka onderhoud. Het neemt heel veel verbouwingsstress weg als je met een betrouwbaar iemand samenwerkt die de boel coördineert, de contacten met de onderaannemers onderhoudt en alles regelt. Thanks Remon! 

Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing - betonvloer storten
Keukenverbouwing - nieuw raam

Piet, mijn schoonvader, die onvermoeibaar door blijft gaan en er steeds weer bij is om de noodzakelijke en vaak lastige klussen op te knappen... De stortvloer is droog en het nieuwe raam kan geplaatst worden. Op de voorgrond (en onder op de achtergrond) het oude kozijn waaronder het aanrecht met de kraan zat. Eerst deed ik daar de afwas, straks drink ik er mijn koffie. A room with a view. Wat heb ik daar zin in! 

Keukenverbouwing - nieuw raam

Vloerverwarming. Geen koude voeten meer voor ons!

Keukenverbouwing - vloerverwarming
Dekvloer leggen keuken

In de bouw is het vroeg dag! Het cement voor de dekvloer is afgelopen maandag voor dag en dauw door een vrachtwagen afgeleverd, gemengd en wel. (Je ziet de vrachtwagen in de verte nog wegrijden, ik was net te laat..) We hebben het cement met emmers naar binnen gedragen, omdat we met een kruiwagen de bocht niet konden maken. Inderdaad, verbouwen is bikkelen. Gisterenavond hebben man en ik de muren voorgestreken en vandaag zijn de stukadoors bezig. Straks kunnen de muren drogen en dan gaan we beginnen met het schilderen van de muren en de kozijnen, wat we zelf doen. Ik twijfel of ik de kozijnen en deuren zwart zal maken in plaats van wit. Ik heb op Pinterest gekeken en ik vind het er wel heel chique uitzien. Ik kan er gelukkig nog een paar nachtjes over slapen. Als het schilderwerk klaar is kan de tegelvloer erin en worden de radiators geplaatst. Het eind is in zicht! 

Jane

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente