Chocoladebrood voor Valentijn

Door: - - dinsdag 14 februari 2017, 14:51 uur

Met een nieuwe keuken in het vooruitzicht, ben ik alvast aan het warmdraaien in onze tijdelijke en enigszins primitieve keuken. Maar er zit een oven in, dus er kan veel. Ik stort me op het broodbakken. Liet ik het bakken voorheen vooral over aan de broodbakmachine, tegenwoordig maak ik voordegen en ben ik zelfs een desem aan het kweken. Een logisch gevolg is dus dat mijn lief met Valentijnsdag een hartvorming brood krijgt, met chocola! Het brood is naar Italiaans recept en eigenlijk zou het in een smalle ronde vorm gebakken moeten worden, zodat het een zacht, hoog brood wordt. Maar nu is het Valentijnsdag en komt rond niet goed van pas. De volgende keer wel, want het brood smaakt heerlijk en de liefde van de man gaat door de maag. En die van onze op puberleeftijd komende kinderen trouwens ook! Het brood wordt verslonden als ze terugkomen van de voetbaltraining. Hun harten win ik er dus ook meteen mee! 

Chocoladebrood voor Valentijnsdag

De desem, bijna klaar voor gebruik....

Desem

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente