Casa Quente vijf jaar; een terugblik

Door: - - dinsdag 13 oktober 2015, 9:52 uur

Ikzelf in de stand op de beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat ik start met Casa Quente en twee zomers later komt Plasticvloerkleden.nl erbij. Het idee ontstaat eigenlijk doordat mijn man software ontwikkelaar is en het voor de websitebuilder van zijn bedrijf handig is om de ervaringen van een webwinkelier te kunnen toepassen. En dus begin ik een webshop. Zonder enige ervaring. Ik heb geen flauw idee waar ik de spullen vandaan ga halen, hoe ik een assortiment samenstel en mezelf presenteer op het internet. Ik begin met het idee om oude meubeltjes op te knappen en door te verkopen, maar al snel blijkt dat ik toch niet zo handig ben. Na een winter met bevroren vingers houten theekistjes geverfd te hebben in de garage, weet ik dat ik iets anders moet verzinnen. 

Het kost me een paar jaar om de boel goed op orde te krijgen, met vallen en opstaan, afwisselend vol goede moed en moedeloosheid, ga ik door of stop ik ermee. Maar langzamerhand krijg ik meer bestaansrecht, positieve reacties en ontstaat er een samenhangend assortiment met accessoires uit verre, Zuidelijke landen. Het klopt en past steeds meer en dan is het me ineens volstrekt duidelijk; Casa Quente is een webshop voor Werelds wonen. Op zoek naar bijzondere accessoires uit landen waar je graag nog eens naartoe wilt. En nu ik mijn webshop-identiteit heb gevonden is het tijd om naar buiten te treden en de webshops op een andere manier aan de buitenwereld te presenteren. De websites zijn vernieuwd en klaar voor de komende vijf jaar, die absoluut zeker opnieuw vol vallen en opstaan, goede moed en totale moedeloosheid voorbij zullen gaan. Maar de twijfel heeft plaats gemaakt voor vastberadenheid. Ik ben vijf en ik ben er nog! Tijd om naar de bovenbouw te gaan! 

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente