Boekentip; New Bohemians

Boekentip: The new Bohemians; binnenkijken in Bohemian homes

Door: - - woensdag 15 februari 2017, 11:49 uur

Ik volg Justina Blakeney al een tijdje op Instagram en onlangs heb ik haar boek The new Bohemians; cool & collected homes gekocht. Het boek laat je binnenkijken in twintig Bohemian interieurs, waaronder haar eigen huis. Ze schaart niet alle Bohemian interieurs over een kam, maar ze verdeelt ze onder in zes categorieen waaronder de Moderne Bohemian, de Aardse Bohemian en de Romantische Bohemian. 

Hoewel het nergens zo genoemd is, ademen de interieurs vooral ook heel erg de stijl van de Californian Bohemian uit, met die heerlijke laidback touch. De meeste huizen staan overigens ook in California. Het boek toont inspirerende interieurs van inspirerende mensen met creatieve beroepen die van hun thuis een verzamelplaats hebben gemaakt. De huizen weerspiegelen de creativiteit en levenshouding van de bewoners en dat maakt de interieurs bijzonder en persoonlijk. De woningen variëren van appartementen in de stad tot een huis in de woestijn en hebben gemeen dat er veel groen, kleur of patronen te vinden zijn. En hoewel er toch echt wel met gevoel en inzicht gestileerd is, voelen deze woningen aan als spontaan ontstane plekken waar het leven van zijn bewoners samenkomt, een oase in de hectiek van de buitenwereld. Dat komt doordat de interieurs het resultaat zijn van jarenlang verzamelen, schuiven en verzamelen. Interieurs die leven, net als hun bewoners.

Justina Blakeney zegt in haar boek dat het haar doel is om lezers te inspireren zodat ze zin krijgen om in hun eigen huis aan te slag te gaan. En dat is haar gelukt. Het is een boek dat je er steeds weer bij pakt en steeds vallen je nieuwe dingen op, waardoor je zin krijgt om in je huis iets te veranderen. Mij heeft het boek in ieder geval geïnspireerd om de slaapkamer een oppepper te geven! 

Houd je van Bohemian interieurs, dan is dit boek zeker een aanrader! 

The new Bohemians | cool en collected homes
Justina Blakeney 
304 pagina's, engelstalig
Justina Blakeney op Instagram

Bezoek ook onze webshop voor Bohemian woonaccessoires!

Boekentip; New Bohemians
Boekentip; New Bohemians
Boekentip; New Bohemians
Boekentip; New Bohemians
Boekentip; New Bohemians
Boekentip; New Bohemians

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente