Bloemen in de kerstboom

Door: - - maandag 10 december 2012, 11:08 uur

We hebben de afgelopen twee jaar dezelfde ballen in de kerstboom gehad en dit jaar wilde ik weer eens wat anders. Het leek me een leuk experiment de kerstboom aan te kleden met bloemen. Ik vroeg me natuurlijk af hoe het moest met water geven en bedacht dat ik boterhamzakjes zou vullen met natte watten. Ik haal mijn bloemen altijd bij dezelfde bloemist en legde hem mijn idee voor. 'O, maar daar heb ik wel wat voor', zei hij en hield een koker met een dekseltje omhoog. 'Hoeveel wil je er hebben, twintig, dertig?' Hij gaf me ook nog een hand vol ijzerdraadjes mee. 'Daar kan je wat coniveertakjes mee om de kokertjes binden, dan vallen ze niet op in de boom.' En zo stapte ik met de kokertjes en mijn armen vol met bloemen weer naar buiten.

Bloemen in de koker voor in de kerstboom

Ik kies voor witte en roze lelies. De pluimpjes zijn Veronica's. De lelies zitten behoorlijk in de knop, waardoor ze nog een beetje wegvallen, maar als ze over een paar dagen open gaan, springen ze er mooi uit.

Bloem in de kerstboom

De lampjes van vorig jaar zaten ernstig in de knoop. Terwijl ik een rondje ging rennen, gingen man en kinderen naar het tuincentrum om nieuwe verlichting te kopen. Deze ouderwetse kaarsverlichting is geweldig.

Lelie in de kerstboom

Ik realiseer me dat de bloemen over anderhalve week uitgebloeid zullen zijn. Ik vind dit geen probleem en vervang de bloemen vlak voor de kerst gewoon door verse. Misschien kies ik dan wel voor roosjes met gipskruid.

Lelie in de kerstboom

Ik wilde de boom rustig houden met zo weinig mogelijk ballen. De kinderen waren het hier niet mee eens en tja, het is ook hun boom. We sloten een compromis; alleen zilveren ballen met hier en daar een kleurrijke accessoire. Iedereen blij.

Lelie in knop in de kerstboom. Over een paar dagen gaat de bloem open..Kerstboom

Merry Christmas!

 
Suus 10-12-2012 21:00

Wauw, wat een superidee!!!
Zit er echt leuk uit.

Jane
Jane 11-12-2012 10:27

Dank je! De bloemen houden zich ook goed en het wordt mooier naarmate de bloemen meer open gaan.

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente