Afrikaanse rieten manden; ook leuk voor je planten!

Door: - - donderdag 28 januari 2016, 10:11 uur

De Afrikaanse rieten manden zijn erg populair als wasmand en speelgoedmand, maar ze zijn ook heel mooi als mand voor je planten. We kopen de rieten manden in in sets van drie maten. Met name de kleinste maat is erg geschikt als mand om je plant in te doen, maar de grotere manden kunnen natuurlijk ook. Je plant komt in een mooie pot of mand nog mooier tot zijn recht. Je kunt kiezen voor een plant die wat voller is aan de onderkant, een plant op een stam, of een cactus. Het is ook heel leuk om verschillende planten die qua vorm en hoogte verschillen met elkaar te combineren. 

Zelf gebruik ik de kleinste mand voor een cactus. Om te voorkomen dat de bodem van de mand nat wordt als je je plant water geeft, kan je je planten één keer in de drie weken in een flinke bodem met water en Pokon te zetten en ze een half uurtje laten staan. Daarna laat je de pot uitlekken en zet je de plant op een plastic bord, schoteltje of met een zakje rond de pot (het is maar net wat past) weer terug in de mand. Cactussen zijn natuurlijk helemaal makkelijk. Die geef je een paar keer per jaar een paar druppels water die de onderkant van de pot nauwelijks bereiken.   

Op ons Pinterestbord vind je nog meer inspirerende foto's voor het gebruik van planten en manden in je huis. Bekijk ook onze rieten manden uit Senegal>>

Afrikaanse rieten mand met plant

De Afrikaanse rieten mand small met een cactus. 

 

Uw commentaar

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente